Nordisk Tang

Tang betragtet som »grøntsager fra havet« vil imidlertid betyde en velkommen fornyelse i det vestlige kostmønster, og de kan måske modvirke væksten i kostbetingede livsstilssygdomme.
Næppe nogen anden råvare har en så bred en anvendelse i køkkenet som tang. Tang kan spises rå, kogt, bagt, ristet, pureret, tørret, granuleret eller friturestegt. Den kan spises for sig selv, eller den kan indgå i utallige kombinationer med andre kolde eller varme ingredienser.
De gode egenskaber
- Tang er fyldt med B12-vitamin, og er derfor er en meget vigtig fødekilde for vegetarer og veganere, der ellers har svært ved at få nok B12-vitamin. B12-vitamin har biokemisk betydning for omsætningen af fedt og de aminosyrer, der udgør proteiners byggesten. B12-vitamin er nødvendigt for nervernes vedligeholdelse og nydannelse.
- Tang er den plante, der indeholder langt mest K-vitamin – Vi danner ikke selv K-vitamin, og har derfor brug for at få det via kosten.
- Tang indeholder naturlige salte som substituerer NaCl
- Tang indeholder rigtig mange mineraler som gentagende gange har vist positive effekt på kroppen
- Tang indeholder polysaccarider som er antibakterielle og således nedbryder bakterier
- Tang har en positiv effekt på svampeangreb
- Tang indeholder omega 3, 6 og 9
- Tang er en stor kilde til antioxidanter, som er meget i fokus i bestræbelserne på at bekæmpe cancer.
Fakta
Leverandør | Hjemmeside | Land |
Nodisk Tang | www.nordisktang.dk | Danmark |